En attraktiv reiselivsdestinasjon

På Nord-Fosen har vi alle forutsetninger for å være en attraktiv reiselivsdestinasjon, både for norske og internasjonale turister. Nå trenger vi flere lokale virksomheter som kan skape minneverdige opplevelser for dem som besøker Roan og Osen.

Vi satser på reiseliv

Reiseliv er et av Nord-Fosens viktigste innsatsområder i omstillingsperioden frem mot 2025. Havet, fjellene og dyrelivet, ja selv været er muligheter vi kan nyttiggjøre oss for å skape verdier for Nord-Fosen. Men det forplikter å bruke naturen på denne måten. I en tid der økosystemene er under stort press må forvaltningen av naturen skje på bærekraftige prinsipper. Først og fremst fordi den har en egenverdi, men også fordi bærekraftig utnyttelse er det eneste som kan skape robuste og langsiktige verdier for lokalsamfunnet vårt.

Vi trenger flere suksesshistorier fra Nord-Fosen med skreddersydde og unike reiseopplevelser som kan styrke vår region som turistdestinasjon. Det kan handle om opphold, mat, drikke, scenekunst, idrett, natur, dyreliv eller noe helt annet. 

Tilbyr du, eller ønsker du å tilby reiselivsopplevelser på Nord-Fosen? Ta kontakt med oss for rådgivning rundt utvikling, vekst og muligheten for å motta omstillingsmidler. 

 

Fiskefestivalen i Bessaker

Fiskefestivalen på Bessaker er et eksempel på en aktivitet i Nord-Fosen som tiltrekker seg mye oppmerksomhet og som har potensial som reiselivsopplevelse. Den tradisjonelle bygdefestivalen har vært arrangert siden 1980 og tilbyr mange aktiviteter for barn og voksne – alle er relatert til sjøen og kystlivet. Festivalen er også kjent for å tilby lokale delikatesser fra havet som skalldyr, bacalao og fiskesuppe. Hvert år besøkes den av mellom 6000 og 8000 personer.