Fullt hus i Nota

Fullt hus på Nota: Roger Finjord inspirerte osingene til fellesskap og frivillighet

Over 100 osinger fylte foajeen i Nota mandag kveld da tidligere landslagstrener i fotball, Roger Finjord, gjestet kommunen og Nord-Fosen Utvikling. Med et foredrag som både rørte og engasjerte, satte han ord på hva det betyr å høre til – og hvorfor lagbygging og frivillighet er viktigere enn noen gang.

Finjord er kjent som en av Norges beste lagbyggere – og som en formidler som virkelig treffer hjertet. Med humor, visdom og stort engasjement snakker han om verdier i møte med andre mennesker, identitet, røtter og lokal stolthet. Denne kvelden delte han rørende og humoristiske historier som fikk latteren og tårene til å sitte løst blant de fremmøtte.

– Det er av og til vanskelig å spørre: «Kan jeg få være med?», og det kjennes godt å stille spørsmålet: «Vil du være med?». Tenk litt over det. Ved å inkludere gir vi mennesker følelsen av å være ønsket, og av å høre til, sa Finjord til stor applaus fra salen.

Fra foredrag til sofaprat

Etter foredraget fortsatte kvelden med sofaprat, der tematikken dreide seg rundt frivillighet og lagbygging.

-Hvorfor deltar vi i frivillighet?, spurte konferansier Eskil Strøm fra Trøndelag Sparebank. I panelet satt Maja Aune, leder i Osen/Steinsdalen Idrettslag, Kjell Petter Hestmo, leder i Livsglede for eldre, Astrid Jakobsen, Osen kommune, Sigurd Strand, leder i Ungdomsrådet og Roger Finjord.

Sammen delte de erfaringer og refleksjoner om betydningen av å bidra – og hva fellesskap og frivillighet gir tilbake, både for den enkelte og for lokalsamfunnet.

– Gleden av å være frivillig er ekte. Det handler om å gjøre noe som betyr noe for andre – og samtidig kjenne at det gir meg noe tilbake, sa Hestmo.

Strand i Ungdomsrådet la vekt på viktigheten av å inkludere alle – og skape møteplasser der eierskap og fellesskap kan vokse.

– Når vi får være med og bidra, vokser vi. Vi nyter ofte godt av dugnadsarbeidet andre har gjort, men vi ungdommer må også engasjere oss og ta del i felleskapet. Når vi kjenner på mestring, får vi lyst til å gi mer, sa Sigurd Strand.

Fellesskap på osing-vis

Sofapraterne fortalte eksempler på at fellesskap og frivillighet står sterkt i Osen – på tvers av alder og bakgrunn.

– Ungdommene som holdt 17.mai-talen i år snakket om at «I Osen stiller vi opp for hverandre». Det rører meg, for akkurat sånn skal det være, sa Astrid Jakobsen.

Kvelden på Nota ble et varmt og levende bevis på hvor mye det betyr å høre til – enten det er i et idrettslag, på arbeidsplassen, i en organisasjon eller som en del av lokalsamfunnet.

– Når vi heier på hverandre og unner hverandre suksess, blir vi mange lagspillere på samme lag, avslutter Karoline Larsen, daglig leder i Nord-Fosen Utvikling.