Møt Roan Rorbu og Camping

Roan Rorbu og Camping AS driver med utleie av rorbuer og båter, samt drift av campingplass. Vi har flotte rorbuer av ulik størrelse, med god standard som er beregnet på selvhushold. Beliggenheten på Hongsand er særdeles egnet for sjøfisketurisme, med kort vei til storhavet om været tillater det, samt fiske innaskjærs. Vi tilbyr stødige og driftssikre båter med sporingssystem. Campingplassen er ikke så stor, men har en fantastisk beliggenhet. I den ene enden er det en flott sandstrand og svaberg, og i den andre enden ligger den koselige nærbutikken. Her yrer det med liv om sommeren! I tillegg har vi nylig etablert fastplasser for campingvogn og spikertelt, med en enestående utsikt fra alle tomtene.

Roan Rorbu og Camping ble etablert som et enkeltmannsforetak i 2013, men ble gjort om til AS fra 2020. 

I dag har bedriften 1,5 ansatte, med planer om å ansette flere.

Inger Lise Eian, daglig leder for Roan Rorbu og Camping.

– Virksomheten har blitt til steg for steg, oppgavene har kommet fortløpende og har gradvis økt i omfang. Nå er virksomheten kommet til en slik størrelse at vi har behov for mer arbeidskraft, men dette er ingen «A4»-jobb. I høysesong på sommeren har vi arbeid døgnet rundt, finværet trekker folk og aktivitet, mens vintersesongen er mye roligere. Det gjør at oppgavene og behovet for arbeidskraft varierer stort gjennom året. Fleksibilitet er dermed nøkkelen. 

Hvilket utviklingspotensial vil du si din bedrift har?

– Vi har en drøm om å bli så stor at bedriften kan understøtte flere og trygge helårs-arbeidsplasser. Litt humoristisk kan vi si at når bedriftens leder ikke må vaske do hver dag, da har vi tatt et steg i riktig retning.

Planlegger bedriften å rekruttere noen i det neste året?

– Ja, vi ønsker å rekruttere en person som kan bidra i en allsidig rolle som et utadvendt og smilende arbeidsjern

Hvilken kompetanse ser dere etter? 

– Vi har behov for en person som er praktisk anlagt, har sansen for kundeservice, ser løsninger og er villig til å gi «det lille ekstra». Hos oss driver vi med alt fra renhold, til vedlikehold av båter og tett oppfølging av gjester, så her er det mange muligheter for den rette.

Vil du fortelle om et prosjekt dere har søkt støtte om til Nord-Fosen Utvikling?

– Vi er i gang med en forstudie på bygging av et kombinasjonsbygg med hotellrom og vaskeri. Dette er et ledd i å tilpasse seg det norske feriemarkedet, som i større grad etterspør mindre boenheter fremfor egne rorbuer. 

Hvordan har støtten fra NFU hjulpet din bedrift?

– Støtten har bidratt til å gjøre det mulig å sette av tid til prosjektet, og ikke minst hjelp fra dyktige konsulenter med bred erfaring.

Hvorfor er utvikling viktig for din bedrift?

– Uten utvikling stopper alt opp! Økt aktivitet i lokalsamfunnet trengs for å sikre en levende bygd med skole, næringsliv og flere innbyggere.

Beskriv Roan rorbu og camping sin visjon for fremtiden.

– Vår visjon er å tilby flotte opplevelser med høy kvalitet, med fornøyde kunder som kommer tilbake. 

 

Hvorfor er omstilling viktig for Nord-Fosen?

– Nord-Fosen er en region preget av fraflytting og forgubbing, det er viktig at vi greier å skape attraktive samfunn å leve i. Det er ingen tvil om at vi lever i en perle, og vi unner flere å ta del i det fantastiske som området har å by på.

 
Hva mener du mangler på Nord-Fosen?

– Vi trenger en god sjømatrestaurant i nærområdet! Roan og Nord-Fosen er et område preget av rike sjømattradisjoner, og dette kunne og burde ha vært en ypperlig måte å vise det fram på. Restauranten kunne ha blitt en møteplass for lokalbefolkningen, og blitt nok en «reason to go» som et tilbud som ville ha komplimentert det allerede eksisterende servicetilbudet i området.

Hva synes du er det beste med å bo i Nord-Fosen?

– Nord-Fosen har unik natur. Muligheten til å gå bratt opp og komme over tregrensa mens du ser havet bryte, er helt spesiell. Området har fantastiske turmuligheter med mange merkede turløyper. Muligheter for spennende arbeid og ikke minst mange trivelige sambygninger.

Vil du vite mer om Roan Rorbu og Camping, følg med på facebook-siden eller nettsiden deres.