Et lite gårdshotell med stort hjerte

Alt startet med kjærlighet for gården og drømmen om å dele det med flere. Nå har Signe Lillian og Jørn Nordmeland hendene fulle som kombinerte hotelleiere og gårdbrukere.

Midt i vakre Nord-Fosen har ekteparet Signe og Jørn Nordmeland bygd opp Nordmeland gårdshotell – et sted som med årene har blitt like mye møteplass som overnattingssted. Hotellet består av seks soverom og et selskapslokale. Søndagsbuffeten trekker folk fra hele regionen, og opplevelsene spenner fra vinkvelder og quiz til konserter og selskaper.

– Vi elsker å holde på med dette. Det er artig, og det betyr noe. Å følge maten fra jorda til bordet. Å ta imot folk. Å være en del av noe større. Det gir oss energi, sier Signe.

Mat med røtter
Matopplevelsen er en viktig del av gårdshotellets profil. Med Jørn som kjøkkensjef serverer en dyktig stab alt fra tradisjonskost til finere flerrettere.  

– Vi bruker 70–80 prosent lokale råvarer. Helst fra Trøndelag, og helst fra så nærme som mulig. Det gir en nærhet til maten som både vi og gjestene våre setter pris på. Men melk og noe kjøtt leverer vi til Tine og Nortura – fordi samvirkene er livsviktige for oss, forteller Signe.

Søndagsbuffeten trekker folk fra hele regionen, og opplevelsene spenner fra vinkvelder og quiz til konserter og selskaper.

– Vi elsker å holde på med dette. Det er artig, og det betyr noe. Å følge maten fra jorda til bordet. Å ta imot folk. Å være en del av noe større. Det gir oss energi, sier Signe.

Viktig med kompetanseheving
Våren 2024 ble de godkjent som lærebedrift.

– For oss er det både verdifullt og interessant å delta i rekrutteringen til kokkefaget på denne måten. Lærlingen Mari er blitt et verdifullt tilskudd til kjøkkenet, og med henne får vi oppdatert kompetanse inn i staben. Det er givende.

Og det er ikke bare Mari som lærer mer om kokkefaget. Jørn selv og også en av de faste ansatte er i ferd med å skaffe seg fagbrev som kokk. Våren 2024 ble Signe Lillian ferdig utdannet sommelier.

– Det er viktig for oss å ha formalkompetanse innenfor det vi driver med. Nord-Fosen utvikling har vært med på å gjøre denne kompetansehevingen mulig. Det er vi takknemlige for.

Et sted folk vil komme tilbake til
Nå har Nordmeland Gårdshotell blitt man samler familie og venner, og et sted for helgeturer, møter og måltider sammen.

– Vi har blitt et lite reisemål for turister og lokalbefolkning. Det er stort å få høre det. Og vi er så takknemlige for de dyktige folka vi har med oss på laget. Vi får ofte høre at vi er med på å sette Osen på kartet – og det er både rørende og artig. Vi gjør så godt vi kan, smiler Signe.

Lokal forankring
For ved gårdshotellet på Nordmeland er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Selv de minste detaljer i interiøret er tenkt på, og deler av hotellet er reist med tømmer fra Signes barndomsgård. Sammen med dyktige ansatte og en stadig voksende gjesteskare, har ekteparet skapt et sted hvor folk trives.

– Vi er gårdbrukere og melkebønder. Men dette har blitt mer enn et prosjekt – det er en livsstil. Og vi er stolte av det vi får til, smiler
Signe. Det er hun som for tiden styrer skuta, mens Jørn har fått noen velfortjente dager i varmere strøk. Om ikke mange dagene reiser Signe etter.

– Vi har ikke mye fri i løpet av et år, men vi pleier å ta oss en sydentur. Da kommer vi tilbake klare til vårsesongen.

Gode støttespillere
Signe trekker fram Osen kommune og omstillingsprogrammet som viktige støttespillere underveis.

– Vi har opplevd omstillingsprogrammet som en samarbeidspartner på vårt lag. Det har vært tett kontakt, god dialog og raske avgjørelser. De har hjulpet oss med å forstå betydningen av å etablere seg i markedet – og å finne vår plass i det. Det er vi takknemlige for.

Karoline Larsen i Nord-Fosen Utvikling forteller at Nordmeland Gårdshotell har blitt en viktig del av Nord-Fosen og noe folk er stolte av.

– Jørn og Signe fortjener honnør for å tørre å satse, og for å gjøre ting ingen andre har prøvd tidligere. Det de har skapt er unikt og viktig for Nord-Fosen, både til hverdags og til fest, sier Larsen.